Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Probiootikumiterikkad jogurti alternatiivid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marina Lohk
Copy
Misosupp
Misosupp Foto: Peeter Langovits

Probiootikumid toetavad seede- ja immuunsüsteemi ning ajakirjas Hypertension hiljuti avaldatud uuringu järgi tagab nende tarbimine ka madalama vererõhu, kuid hea uudis on see, et alati ei pea kasulike bakterite saamiseks just jogurtit sööma.

Womenshealthmag.com  toob välja viis toitu, mis on samuti head probiootikumite allikad. 

Kombucha 

See fermenteeritud tee sisaldab suures koguses kasulikke baktereid. 

Fermenteeritud köögiviljad 

Hapukapsas ja kimchi (vürtsikas hapendatud köögiviljadest valmistatud Korea roog) on mõlemad fermenteeritud kasuliku piimhappebakteriga. 

Miso 

See fermenteeritud sojaubadest valmistatud toode sisaldab samuti suurel hulgal probiootikume.

Keefir 

Kui sa oled jogurtifänn, pakub keefir sulle vaheldust ning on samuti mugavam tarbida, kui käepärast pole lusikat.

Fermenteeritud juustud 

Mõnede juustude tootmisel, nagu Gouda, Cheddar ja Šveitsi juust, on kasutatud piimhappebakterit. 

Märksõnad

Tagasi üles