Ameeriklased keeravad päikesekaitsekreemile selja

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Sel suvel enam kui 1000 ameeriklase seas läbi viidud küsitlusest selgus, et vaatamata kuumale päikeselisele ilmale kasutavad nad päikesekaitsekreeme väga vähe.

Vaid viiendik kõigist ameeriklastest kasutab suvel enamuse ajast kodust väljudes päikesekaitsefaktoriga kreemi ning alla kolmandiku kasutab kaitset vaid mõnel päeval kogu hooaja jooksul, vahendab Reuters Marist avaliku arvamuse instituudi läbi viidud küsitlust.

Vaatamata nahavähiohule ei kasuta ligi 40 protsenti ameeriklastest päikesekaitset mitte kunagi ning vaid 9 protseti kasutab seda igapäevaselt kodust väljudes.

Kõige kehvem päikesekaitsekreemide kasutamise harjumus tuvastati just lõunaosariikide elanike ning 18- kuni 29-aastaste seas. Samuti kipuvad enda kreemitamisest rohkem hoiduma mehed.

Küsitlus näitas ka tendentsi, et mida rohkem raha inimene teenib, seda suurema tõenäosusega kasutab ta päikesekaitsekreemi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles