Kas kontaktläätsedega võib basseini ujuma minna?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bassein. Pilt on illustreeriv.
Bassein. Pilt on illustreeriv. Foto: parnupostimees.ee

Basseinivees kontaktläätsedega ujumist USA toidu- ja ravimiameti arst ei soovita, veelgi halvem mõte on läätsed silmas ujuma minna mõnda looduslikku veekogusse.

Kuna kontaktläätsed on poorsed võivad nad ligi meelitada baktereid ja kemikaale, mida vees leidub, mis omakorda võib viia põletike, ärritusteni ning kahjustada silmanägemist, avaldas Fox News USA toidu- ja ravimiameti arsti doktor Manny vastuse portaali lugeja küsimusele.

Kuigi basseinides ei ela nii suures koguses mikroorganisme kui looduslikes veesilmades nagu järvedes ja tiikides, püsib põletiku tekke oht siiski. Kontaktläätsedega basseinivette minek võib läätse kujus muutusi tekitada – lääts võib silma ümber kokku tõmbuda. Kloor, mida vette basseinivette lisatakse, võib seetõttu silmale veelgi ärritavamalt mõjuda.

Ühekordsed kontaktläätsed on aga parem valik basseini ujuma minnes, sest need ongi tehtud selleks, et need pärast üht kasutuskorda minema visata. Siiski peaks silmadel kandma ujumisprille, et silmi võimalike ärrituste eest kaitsta.

Kui ikkagi otsustad riskida ja vesi silma satub, peaksid läätsed esimeses järjekorras silmadest välja võtma ning need desinfitseerima.

Kui pärast sellist veeskäiku peaksid märkama silmis punetust, tundma ärritust, valu või ülitundlikkust valgusele, peaksid kiiremas korras arsti poole pöörduma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles