Terviseamet uurib imiku haigestumise tõttu Laulasmaa Spa vett

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv ega ole Laulasmaa Spaga seotud.
Foto on illustreeriv ega ole Laulasmaa Spaga seotud. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sotsiaalmeedias jagatakse teadet, kus vanaema räägib, kuidas ta kümnekuune lapselaps Robi sai väidetavalt laupäeval, 16. augustil Laulasmaa Spa basseinist viiruse, mille tõttu tuli laps haiglasse sõidutada.    

Terviseameti spetsialisti Kairi Pika sõnul Laulasmaa Spa vesi külastajatele ohtlik ei ole, kuid terviseamet käis siiski täna Spa basseiniveest proove võtmas. Proovide vastused selguvad töönädala lõpuks.

Terviseameti andmetel on Merimetsa nakkuskliinikusse sattunud üks noroviirusinfektsiooni diagnoosiga laps. Haigestunud laps külastas küll selle spaa basseini, kuid seos haigestumise ja basseinikülastuse vahel ei ole kinnitatud. Et asjasse selgust tuua võttis Terviseamet täna Laulasmaa SPAst uued basseinivee proovid. 

Vastavalt määrusele kontrollib terviseamet riikliku järelevalve käigus basseinide, mille hulka kuulub ka Laulasmaa Spa, vee kvaliteeti kaks korda aastas. Viimase, esimesesl aprillil Laulasmaa spaa basseinidest järelevalve käigus võetud proovis olid mikrobioloogilised näitajad korras.

«Enesekontrolli raames peab ujula omanik korraldama basseinides proovide võtmise laboratoorseks analüüsiks vähemalt kord kuus. Lisaks uuritakse kolm korda päevas vaba ja seotud kloori sisaldust ning pH taset,» kirjutas Terviseamet oma kodulehel. 

Laulasmaa Spa enesekontrolliks võeti viimane proov 17.07.14, mille mikrobioloogilised näitajad vastasid samuti kehtestatud piirmääradele. 

Laulasmaa Spa tegevjuhi Sigrid Tammese sõnul jõudis sotsiaalmeedias jagatud postitus spaani sõprade ja klientide vahendusel. «Veepuhtuse proove võtame Laulasmaa Spas vastavalt nõuetele kalibreeritud seadmega igapäevaselt ja kaks korda päevas,» selgitas Tammes ning lisas, et lisaks võtab regulaarselt proove ka firmast sõltumatu terviseamet.

«Proovide tulemused on alati olnud kehtestatud normidele vastavad. Sellelaadne kaebus ja süüdistus meie aadressil on meie kolme aastase tegevuse juures esmakordne,» rääkis ta ning lisas, et spaale teadaoleval on haigla kinnitanud vaid ühe lapse haigestumisest, mis kõik kokku seab kahtluse alla nii spaale kui ka terviseametile esitatud sotsiaalmeedias ringleva süüdistuse.

«Kõigil soovijail võimalik saada täiendavat informatsiooni meie vee puhtuse ja koostise osas ka otse terviseametist,» rääkis Tammes ning lisas, et klientide heaolu ja tervis on spaale kõige olulisem.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles