Mobiilid võivad tekitada kõrvakohinat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlik riistapuu?
Ohtlik riistapuu? Foto: SCANPIX

Austria teadlaste tehtud uurimuses leiti, et regulaarselt mobiiltelefoni kasutades suureneb risk tinnituse ehk kõrvakohina tekkeks.

Teadlased võrdlesid omavahel 200 inimest, kellest poolel oli tinnitus. Uuringus leiti, et inimestel, kes kasutavad mobiiltelefoni päevas vähemalt 10 minutit, kasvab oht kõrvakohina tekkeks 70 protsendi võrra, vahendab BBC.

Maailmas kannatab umbes 10 protsenti inimestest tinnituse all, aga veel on selguseta, kas see on viimasel ajal sagenenud.

Viini Meditsiiniülikooli teadlaste sõnul annab nende väike uurimus tõuke olukorra edasiuurimiseks, kuna senised uuringud antud teemal on naeruväärsed.

Kuna mobiiltelefonid on niivõrd levinud, on teadlaste sõnul isegi väike risk rahva tervise seisukohalt väga oluline.

Doktor Hans Peter Hutter on veendunud, et mobiilid võivad põhjustada kõrvaprobleeme. Pidev telefoniga rääkimine kõndimise ajal võib mõjutada verevarustust sisekõrva läheduses, mis omakorda tekitabki probleeme.

Briti Tinnituse Ühenduse konsultant Veronica Kennedy sõnul on antud uuring küll huvitav, aga kuna palju keerulisi faktoreid, mis tinnitust põhjustavad, on uuringust välja jäetud, ei anna see niivõrd head tulemust ning vajab edasist uurimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles