Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Tomatite söömine aitab vähendada vähiriski

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Triin Ärm
Copy
Tomatid on kasulikud.
Tomatid on kasulikud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Suurbritannias korraldatud uuringu järgi alandab tomatite söömine eesnäärmevähi riski. 

Meestel, kes sõid iga nädal rohkem kui kümme portsjonit* tomatit, vähenes eesnäärmevähki haigestumise risk viiendiku võrra, vahendas BBC News.

Eesnäärmevähk on teine kõige levinum vähitüüp meeste seas üle kogu maailma. Suurbritannias on igal aastal umbes 35 000 uut eesnäärmevähi juhtu ja 10 000 meest sureb selle haiguse tagajärjel.

Vähi uurimisele keskendunud spetsialistid soovitavad toituda tasakaalustatult, süüa enam puu- ja juurvilju ning tarbida vähem punast ja töödeldud liha, rasva ja soola.

*Portsjonite all mõeldi nii värskeid tomateid kui ka tomatimahla.   

Märksõnad

Tagasi üles