EL kulutas puuviljade kasulikkuse tõestamisele miljoneid eurosid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuvili on kasulik, leiti miljoneid maksnud uuringutes.
Puuvili on kasulik, leiti miljoneid maksnud uuringutes. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit kulutas 13,8 miljonit eurot (umbes 216 miljonit krooni) uuringutele, et tõestada puuviljade kasulikkust inimese organismile.

Suurem osa sellest rahast läks neli aastat kestnud projektis osalenud 200 teadlasele palkade maksmiseks, samuti kulus raha laborikatsetele ning puuviljade propageerimisele, vahendab ERRi uudisteportaal.

Puuviljade uuringutes jõuti tulemusteni, mis on ammu teada – näiteks tõdeti, et päevas vähemalt kahe õuna söömine langetab märkimisväärselt kolesteroolitaset.

Samuti loodi eurorahasid kasutades rohelise superkangelase Härra Puuvilja tegelaskuju, kes peaks lastele puuviljade söömise kasulikkust selgitama.

Uuringute tulemuste avaldamise järel tabas ELi ametkondi kriitikarahe, et majanduslikult keerulisel ajal kulutatakse suuri summasid puuviljade kasulikkusest rääkimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles