ITK võitleb suitsetavate töötajatega

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) mittesuitsetavad töötajad ei ole rahul, et samal ajal, kui suitsetaja käib suitsupausil, peavad nemad töö ära tegema – nimelt kulub suitsetamisele keskmiselt ligi tund tööajast. 

Ida-Tallinna Keskhaigla leht ITK Sõnumid kirjutab, et haigla on otsustanud olla suitsuvaba haigla.

«Meie mureks, millega oleme pidanud aastate jooksul kokku puutuma, on töötajad, kes ei vaevu täitma haigla korda. Eriti mõjub halvasti, kui reegleid eiravad meedikud või juhid ise. Suitsetamise kui tervisekahjuliku tegevusega seotud pooleks, millest väga palju ei räägita või mis on seni tähelepanuta jäänud, on ka tööaja kasutamine,» kirjutab leht, lisades, et suitsetamisele kuluv aeg võiks kajastuda ka palgakorralduses. 

ITK pingutusi on lehe teatel märgatud ka väljastpoolt – Tervise Arengu Instituut soovib tööandjatele välja uue tubakateemalise käsiraamatu, milles on Ida-Tallinna Keskhaigla toodud ühe näitena sellest, kuidas on võimalik suures asutuses muudatusi algatada ja ellu viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles