Suurhaigla ehitab endale pansionaadi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla.
Põhja-Eesti regionaalhaigla. Foto: Liis Treimann / Postimees

Põhja-Eesti regionaalhaigla tahab Mustamäe meditsiinilinnakusse rajada oma pansionaadi patsientidele, kes tulevad kaugemalt ravile.

«Regionaalhaiglal on soov rajada Mustamäe meditsiinilinnakusse, haigla E-korpusesse, patsientide pansionaat,» rääkis Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse liige Sven Kruup. Plaanitav pansionaat on mõeldud eelkõige ambulatoorsetele patsientidele, kellel enamjaolt oma elukoha kauguse tõttu ei ole võimalik igapäevasel ravil käia.

Kruup tunnistas, et pansionaadi rajamise võimalikkus ja täpsem ajakava oleneb järgmistest eurotoetustest ning haigla võimekusest haigla arendusi-ehitusi finantseerida.

Haigla ülemarst dr Andrus Remmelga sõnul on ehitus plaanis lähiaastatel. Teiste haigete seas võiksid seal tema sõnul peatuda ka   kiiritusravi saavad, heas või rahuldavas üldseisundis vähipatsiendid. Praegu sõidutab haigla neid haigeid iga päeva Hiiult Mustamäele ravile. Remmelga sõnul pakutakse sellist majutusvõimalust enamus riikides.

Oma pansionaadi rajamist on põhjalikult kaalunud ka Tartu Ülikooli Kliinikum. «Tänaseni on põletavama tähtsusega akuutravi osakondade kaasajastamine ja koondamine Maarjamõisa väljale ühtsesse haiglasse,» tunnistas kliinikumi avalike suhete esindaja Kristi Tael. Tema sõnul haigla  ei välista hotelli rajamist patsientidele tulevikus, kuid lähiperspektiivis ei ole see kavas. «Patsiendihotelli kulusid haigekassa oma eelarvest täna ei kata - ka see pärsib meie otsuste langetamist,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles