Marina Lohk: möödapääsmatu valge surm?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Lohk.
Marina Lohk. Foto: ­­Toomas Huik

Kui Nõukogude aja lõpus oli suhkur luksus, mille soetamiseks tuli tundide kaupa järjekorras seista, siis tänapäeval trügib see magusaine üha enamatesse valmistoitudesse ja jookidesse ning on kõigile kättesaadav.

Kui palju mõtleme sellele, mitu grammi suhkrut sisaldab näiteks jogurt või – üllatus, üllatus – maitsestatud vesi? Ega ilmselt väga ei mõtlegi. Ometi on need numbrid jahmatama panevad, kui arvestada, et tegemist oleks justkui üsna tervislike toiduainetega.

Suhkru tarbimisest ei pea täielikult loobuma, ütlevad toitumisteadlased. Mõõdukas koguses kulutame suhkru ära ja probleeme sellest ei teki. Küll aga kasvab kõikjal maailmas suhkru ja maiustuste ületarbimine, mis paneb tervisele tõsise põntsu.

Magusaisu tulenevat enamasti harjumusest – kui väiksest peale on palju kommi söödud ja limonaadi peale lonksatud, tahame sama maitset ikka ja jälle tunda. Harjutagem siis lapsi olema tervislikud – kõige paremini saab seda teha head eeskuju näidates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles