Proviisorite kolm seisukohta apteegituru ümberkorraldamiseks

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteekrid pooldavad apteekide omandipiirangu kehtestamine.
Apteekrid pooldavad apteekide omandipiirangu kehtestamine. Foto: SCANPIX

Täna toimuval riigikogu sotsiaal- ja majanduskomisjoni ühisistungil, kus arutatakse apteegikorralduse tulevikku, esitavad oma peamised seisukohad proviisorid.

Septembri keskel kokku kutsutud Eesti Proviisorite Koja juhtorgani Asutava Kogu hinnangul on apteegikorraldusega seoses kolm võtmeteemat.

Esiteks tuleks nende hinnangul mõistliku üleminekuajaga kehtestada apteegi omandipiirangud, et tagada sõltumatu ja kvaliteetne apteegiteenus ning tasakaalustatud ja tervishoiupõhimõtetele vastav apteegisektor.

Teiseks peaks apteegiteenusele andma tervishoiuteenuse staatuse. Ning kolmandaks tuleks avalik-õigusliku Proviisorite koja moodustamine nii kiiresti kui võimalik lõpuni viia.

«Oleme seisukohal, et ülaltoodud põhimõtetest tuleb juhinduda uute apteegituru reeglite kehtestamisel, et viia apteegisektor kooskõlla põhiseadusega ning patsientide huvidega,» sõnas Proviisorite Koja Asutava Kogu liige Karin Alamaa-Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles