Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Maiuse söömine võib tõsta insuldiriski

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Triin Ärm
Copy
Marsi šokolaadibatoonid enne rasvaines küpsetamist.
Marsi šokolaadibatoonid enne rasvaines küpsetamist. Foto: Wikipedia.org

Uuringute järgi võib Šotimaa rahvusroa, rasvaines küpsetatud Marsi šokolaadibatoonide söömine aeglustada verevoolu ajju, tõstes nii insuldiriski.

Šotimaa rahvusroog on rasvane ja ebatervislik maius, kirjutab TIME. Kõige enam ohustab šokolaadi söömisega kaasnev risk mehi, kellel on kitsad arterid.

Glasgow' ülikooli uurijad söötsid suupisteid 24 vabatahtlikule. Uuringust selgus, et meessoost katseisikute seas oli märgata verevoolu mõõdukat vähenemist ajju ning see tõstis nende insuldiriski.

Õlis küpsetatud suupiste leiutati 1992. aastal ja see on eriti populaarne Šotimaad külastavate turistide seas.

Tagasi üles