Veinis leiduvad bakterid võivad olla kasulikud

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võin võib olla kasulik.
Võin võib olla kasulik. Foto: Panther Media/Scanpix

Hiljutise uuringu kohaselt võivad veinis sisalduvad bakterid olla inimese tervisel kasulikud.

Hispaanias korraldatud uuringu käigus eraldasid teadlased veinist 11 bakteritüve. Sealhulgas oli ka Lactobacilluse bakter, mille olemasoluga jogurtites ollakse harjunud, vahendas Fox News. Samuti leidus veinis ka bakterid Oenococcus ja Pediococcus.

«Seni on paljud uuringud näidanud, et parimad toidud probiootikumide saamiseks on kääritatud piimatooted. Samas veinist leitud Lactobacilluse bakterit pole peaaegu üldse uuritud,» rääkis uuringu autor Dolores González de Llano.

Tänapäeval on tarvis aga leida probiootikumide tarbimiseks uusi võimalusi, sest üha rohkematel inimestel ilmneb laktoositalumatus.

Probiootikumid on eluste mikroorganismide kogumid, mis mõjutavad soodsalt inimese mikrofloorat ja parandavad nende tarbija tervislikku seisundit. Samuti on arvatud, et probiootikumid võivad aidata võidelda vähi vastu ning alandada kolesterooli taset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles