Nahavähi diagnoosimine muutub lihtsamaks

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melanoom
Melanoom Foto: Wikipedia.org

Duke’i ülikooli teadlased arendasid välja uue kõrgtehnoloogilise kaamera, mis on nii tundlik, et suudab leida märke nahavähist varem kui praegu kasutatavad diagnoosimise meetodid.

Uues gigapiksel kaameras on ühendatud justkui 34 mikrokaamerat ning see aparaat suudab suurendada ka väikest kahtlast «täpikest», säilitades pildi kõrge kvaliteedi ning muutes ülevaatused odavamaks ja seega ka kättesaadavaks rohkematele inimestele, vahendab newsmaxhealth.com.

Kõrgtehnoloogiline kaamera suudab teha pilte inimese kogu kehast ning aitab avastada kasvaja nahalt varem kui senised diagnoosimise vahendid. «See kaamera on disainitud leidma varajases staadiumis nahakahjustusi, millest võib areneda nahavähk,» ütles teadlane Daniel Marks, kes tegeles kaamera arendamisega. Uuringu täpsemaid tulemusi esitletakse järgmisel kuul.

Melanoom on Ameerikas väga levinud nahavähi vorm. Kui aga melanoom piisavalt vara avastada, on suur tõenäosus haigusest paraneda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles