Arst: Ebola-patsient võib sattuda Eestisse mõne kuu pärast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustis suri Hispaania La Pazi haigals Ebolat põdenud preester, nüüd diagnoositi see haigus ühel sama haigla medõel.
Augustis suri Hispaania La Pazi haigals Ebolat põdenud preester, nüüd diagnoositi see haigus ühel sama haigla medõel. Foto: Reuters / Scanpix

Kui Ebolasse nakatumine jätkub sellises tempos nagu praegu, siis on võimalik, et esimene Ebola-patsient võib sattuda Eestisse mõne kuu pärast.

Viirusnakkuse korral suunataks patsiendid Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskliinikusse või Tartu Ülikooli kliinikumi nakkusosakonda ning haiglate kinnitusel on nad valmistunud Ebola-patsientide vastuvõtmiseks, vahendab ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Lääne-Tallinna keskhaigla infektsioonikontrolli arst Pille Märtini sõnul ei saa Euroopas esimesena Ebolasse nakatunud Hispaania meditsiiniõe juhtumit pidada suureks üllatuseks, sest tegemist on väga kõrge nakatavusega viirushaigusega  ja isegi kõiki kaitsevahendeid kasutades ei saa nakatumist vältida. Arsti sõnul võis Hispaania medõde viga saada nõelatorkest, sest Ebola lõppstaadiumis ei kontrolli patisendid enda liigutusi.

«Kui nüüd see epideemia peaks tõesti väljuma kontrolli alt ja nakatumine jätkub sellises tempos, nagu ta tänaseks päevaks on [---], siis võimalik, et selline patsient võib sattuda Eestisse mõne kuu pärast,» ütles Märtin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles