Senine saatekirjade süsteem võib minna muutmisele

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Haigekassa soovib eriarstiabi kättesaadavust parandada ning ühe ettepanekuna plaanitakse viia sisse saatekirja nõue ka nendel erialadel, kus seda praegu tarvis ei ole, näiteks silmaarsti, naistearsti ja kopsuarsti juurde.

«Perearstid saavad paljudel juhtudel juba esmaselt nõustada, kui inimene pöördub, ja otsustada selle üle, kas on vaja minna eriarstile või mitte,» vahendab ERR Uudised  haigekassa juhatuse liikme Mari Mathieseni intervjuud Vikerraadio saates «Uudis+».

Haigekassa kavatseb Mathieseni sõnul järgneva aasta jooksul kõigi eriarstidega läbi rääkida, millal saavad aidata perearstid ning millal peaks kasutama eriarsti abi.

Haigekassa loodab sedasi lühendada eriarstide järjekordi, see aga omakorda tõstab perearstide koormust. Lisaks on aga vaja tagada, et saatekirjad oleksid võimalikult sisukad ehk enne eriarstile suunamist oleksid tehtud kõik vajalikud uuringud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles