Vähiravifond toetab noore naise võitlust käärsoole kasvajaga

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka arstid aitavad valida, kelle elu päästmiseks ravimeid ostetakse.
Ka arstid aitavad valida, kelle elu päästmiseks ravimeid ostetakse. Foto: SCANPIX

Hille Tänavsuu vähiravifond «Kingitud Elu» nõukogu annab taas välja toetuse, sel korral toetab fond 29-aastast Jõgevamaalt pärit noort naist, kes vajab abi käärsoolevähiga võitlemisel. 

«Raske on leida õigeid sõnu kirjeldamaks, mida tähendab fondi toetus patsiendile ja tema lähedastele. Lapsel on ema ja emal laps. Väga noorel inimesel on trööstitus võitluses uus lootus. Olen südamest tänulik eelkõige kõikidele fondi toetajatele. Ainult tänu teile saame taas teha ühele perele hindamatu kingituse,» ütles fondi nõukogu esimees Toivo Tänavsuu.

Patsient on kolmeaastase poja ema, kes on võitlust vähiga pidanud seitse kuud.

«Saades teada, et vähiravifond toetab minule vajaliku ravimi ostmist valdas mind õnnetunne. Sain tagasi jõu elamiseks ning uus lootus täitis minu ning minu lähedaste hinge. See on kirjeldamatu, vaatasin oma lapsele otsa ning lihtsalt nutsin õnnetundest, et saan olla tema kõrval ning tema elust osa võtta. See on minu jaoks ülioluline, sest meil on pojaga meeletu side ja kõige raskem oleks mul temast loobuda, siis kui ta veel nii pisike on,» rääkis patsient.

Talle vajalik ravim sisaldab antigeene, mis seonduvad teatud vähirakkude pinnal paikneva antigeeniga. Seondumise tulemusena ei saa vähirakk enam kasvuks, paljunemiseks ja metastaseerumiseks vajalikke signaale.

Fond tagab patsiendile ravimi järgnevaks kaheks ravikuuks toetades ravimi ostmist enam kui 8700 euroga. Pärast seda saab patsient teha fondile uue taotluse, mille rahuldamine sõltub senise ravi tulemuslikkusest ja fondi kogunenud rahast. 

Patsient tänab fondi ja annetajaid. «Minu raskes olukorras tekkis usk, et maailmas on häid ning abivalmis inimesi, kes ulatuvad oma abikäe ja süstivad inimestesse lootust. Hetkel hoiavad mind elus minu väike poeg ning fondi poolne abi tänu millele saan vajalikku ravimit,» tõdes ta.

Fond paneb eestimaalaste südamele, et iga euro võib kellegi elu pikendada. Haigekassa kaudu hädavajaliku abita jäänud nn «mittekulutõhusate» vähihaigete heaks saab annetada fondi kodulehel www.kingitudelu.ee asuvate pangakontode, pangalinkide, annetusnumbrite ning PayPali/krediitkaardi kaudu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles