Pärnu haigla arsti kahtlustatakse mitmes kuriteos

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla arst Fred Veber.
Pärnu haigla arst Fred Veber. Foto: Urmas Luik

Lääne ringkonnaprokuratuur kavatseb esitada Pärnu haigla arstile Fred Veberile süüdistuse raha eest ebaseaduslike töövõimetuslehtede ja puudedokumentide vormistamises.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo lõpetas kohtueelse uurimise Fred Veberi kriminaalasjas ja edastas materjalid prokuratuuri süüdistusakti koostamiseks, vahendasid ERRi raadiouudised.

Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Küllike Kask nõustus Pärnu haigla ortopeedi Fred Veberi kriminaalasjast rääkima vaid üldsõnaliselt – põhjus on selles, et süüdistuse esitamine arstile seisab alles ees.

Prokuröri räägitut võib lahti seletada nii, et Veberilt sai töövõimetuslehe ka juhul, kui küsijal küll parasjagu ühtegi haigust polnud, aga ta oli nõus maksma, et mingi diagnoos paberile saaks.

Samamoodi käis lugu püsiva töövõimetusega, milleks vajalikud dokumendid sai raha eest Veberilt ka täiesti töövõimeline inimene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles