Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Üllatav nipp, kuidas tavapärane pastaroog tervislikuks muuta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: PM Tervis
Copy
Pasta kana-porrukastmega.
Pasta kana-porrukastmega. Foto: santa maria

Päev varem pasta valmis teha võib anda toidule tänuväärse ja tervisliku tulemuse – nii väheneb kalorite hulk.

Et pasta tervislikum tuleks, pead selle eelmisel õhtul valmis tegema ning siis järgmisel päeval uuesti ülessoojendama, kirjutab news.com.au.

Eriti vastuolulisena kõlab see olukorras, kus kõik toitumisspetsialistid ühisel nõusolekul raiuvad, et toit peab olema värske ning et vaid värskes toidus on täisväärtuslikul hulgal toitaineid.

Teadlased BBC saatest «Trust me, I’m a doctor» avastasid, et pasta keetmine ning seejärel mahajahutamine muudab selles sisalduva tärklise vastupidavamaks, nii, et see hakkab toimima kui kiudaine.

Nii saab sinu keha väiksema hulga glükoosi ning lõppkokkuvõttes saad sa väiksema hulga kaloreid.

Mahajahutamisel muutub tärklis vastupidavaks tavalistele soolestikus paiknevatele ensüümidele, mis süsivesikuid lõhustavad ning glükoosi vallandavad, mille järel veresuhkru tase tõuseks.

Märksõnad

Tagasi üles