/nginx/o/2013/12/27/2717822t1h19b5.jpg)
Eesti Leivaliidu 25. aastapäevale pühendatud konverentsil ütles Eesti Toiduainetetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp, et nisujahu ebatervislikuks tembeldamine pole õige.
«Räägitakse, et suhkur on number üks surm, sool number kaks ning kolmandale kohale paigutatakse aina enam nisujahu. Seda, et nisujahu on söödud aastatuhandeid ja süüakse ka edaspidi, ei räägita. Nisujahu on tõepoolest vähemväärtuslikum kui täisterajahu, aga mingit katastroofi selle söömisest küll ei sünni,» julgustab Potisepp mitte liiga kergekäeliselt saiatoodetest loobuma.
Eesti leivasöömiskultuuri kommenteerides viitas Potisepp oma ettekandes muuhulgas statistikale, kus tõi välja, et eestlaste seas on leivasöömine aasta-aastalt vähenemas. «Samas, teiste tervislike pagaritoodete – sepikute, segasaiade – söömine Eestis aina kasvab. See on tendents, millega tasub arvestada,» ütles Potisepp vihjega tootjatele.