Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Potisepp: nisujahu söömisest katastroofi ei sünni

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Rivo Veski
Copy
Sirje Potisepp
Sirje Potisepp Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Eesti Leivaliidu 25. aastapäevale pühendatud konverentsil ütles Eesti Toiduainetetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp, et nisujahu ebatervislikuks tembeldamine pole õige.

«Räägitakse, et suhkur on number üks surm, sool number kaks ning kolmandale kohale paigutatakse aina enam nisujahu. Seda, et nisujahu on söödud aastatuhandeid ja süüakse ka edaspidi, ei räägita. Nisujahu on tõepoolest vähemväärtuslikum kui täisterajahu, aga mingit katastroofi selle söömisest küll ei sünni,» julgustab Potisepp mitte liiga kergekäeliselt saiatoodetest loobuma.

Eesti leivasöömiskultuuri kommenteerides viitas Potisepp oma ettekandes muuhulgas statistikale, kus tõi välja, et eestlaste seas on leivasöömine aasta-aastalt vähenemas. «Samas, teiste tervislike pagaritoodete – sepikute, segasaiade – söömine Eestis aina kasvab. See on tendents, millega tasub arvestada,» ütles Potisepp vihjega tootjatele.

Tagasi üles