New Yorgi uurijad on jõudnud järeldusele, et kreeka pähklite söömine muudab õppimise lihtsamaks, parandavad mälu ja vähendab ärevust.
Kaloririkas suupiste kaitseb Alzheimeri tõve eest
Doktor Abha Chauhani juhitud uurimisrühm andis hiirtele erinevat toitu. Need hiired, keda toideti kreeka pähklitega, suutsid läbida labürindi ja sooritada ka teised testid kõige paremini, vahendab foxnews.com.
«Meie uuring kinnitab veel kord, et kreeka pähklitel tõesti on postiivne mõju inimeste kognitiivetele võimetele,» ütles Chauhan ja lisas, et kreeka pähklites leiduvad antioksüdandid võivad aidata vähendada Alzheimeri tõve tekkimise riski.
Chauhani sõnul leidub kreeka pähklitest rohkem antioksüdante vaid põldmarjades. Sama teadlase varasem teadustöö uuris kreekapähklite mõju ajule.
Samas tasub kreeka pähkleid süües meeles pidada, et need on väga kaloririkkad. Neid pähkleid soovitatakse lisada teistele toitudele, näiteks salatile või jogurtile.