Vuntsikasvatamisele lisandus veganlus

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Facebookis algatatud kampaania kutsub inimesi üles novembrikuu jooksul loomset päritolu toidust oma menüüs loobuma.

Selgub, et lisaks vuntsikasvatamise hullusele on novembris kestvalt harrastatavate tegevuste sekka lisandunud ka vegan-toitumine.

Facebooki grupis Vegan väljakutse kirjutab liikumine Loomade Nimel ja Eesti Vegan Selts, et kuu eesmärgiks on pakkuda võimalust katsetada loomasõbralikku elustiili.

«Me varustame sind kogu vajaliku infoga, mida alustav vegan teadma peaks,» julgustavad üleskutse autorid inimesi.

Grupi kirjelduses on märgitud, et veganlus on järjest populaarsust koguv elustiil, mis põhineb loomade elu austamisel ja väldib neile kannatuste põhjustamist. «Kõige otsesem viis, kuidas tänapäeval loomi ekspluateeritakse, on toiduainetööstus. Teaduslikud uuringud on tõestanud, et mitmekülgne taimne toitumine on tervislik igas eas ja terviseseisundis olevale inimesele. Seepärast on loomade kasutamine toiduks ebavajalik,» seisab üleskutse tekstis.

Grupis lubatakse väljakutsega liitujaid novembrikuu jooksul igapäevaselt varustada toitumisinfo, retseptide, nõuannete, artiklite ning uudistega veganlusest ja üritustest.

Väljakutsega on kolmapäeva pärastlõunaks liitunud ligi 350 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles