Rasedad võivad juua ühe tassi kohvi päevas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tass kohvi päevas on rasedale täiesti ohutu, kinnitavad Ameerika naistearstid.
Tass kohvi päevas on rasedale täiesti ohutu, kinnitavad Ameerika naistearstid. Foto: SCANPIX

200 milligrammi kofeiini ehk umbes 3,5 detsiliitri kohvi igapäevane tarbimine ei kujuta rasedusele mitte mingit ohtu, selgus Ameerika Sünnitusabi ja Günekoloogia kolledži raportist.

Umbes tass head kanget kohvi päevas ei suurenda ei iseenesesliku abordi ega enneaegse sünnituse riski, kirjutas uudisteagentuur Reuters.

Kuigi teaduslikud uuringud on näidanud, et kofeiin mõjutab platsentat, on seniste kofeiini ja raseduskomplikatsioonide seoseid käsitlevate uuringute tulemused olnud üksteisele vastukäivad.

«Lõpuks ometi võib nüüd öelda, et raseduse ajal tassi kohvi joomine on ohutu,» ütles uuringu läbi viinud arst William Barth.

 Kolledži sünnitusabi- ja naistearstide komitee hinnangul sisaldub 200 mg kofeiini ka tees, koolajookides ja šokolaadis.  Rase võib iga päev juua neli umbes 2,3 dl suurust teetassi päevas, viis 3,5 dl purki kofeiiniga karastusjooki  või süüa päevas kuus-seitse väikest tumeda šokolaadi tahvlit. Uurijate hinnangul pole aga veel lõplikult selge, kuidas mõjub rasedusele rohkem kui 200 mg kofeiini igapäevane tarbimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles