Vaata, kuidas meestele tehakse vasektoomiat

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seemnerakud.
Seemnerakud. Foto: SCANPIX

Täna kell 16.30 Eesti aja järgi näeb veebis otseülekannet sellest, kuidas 28 mehele maailma eri paikades tehakse vasektoomiat. Nimelt on tegemist maailma vasektoomia päevaga. 

Ülekannet saab vaadata World Vasectomy Day veebilehel

Selle veidra ettevõtmise ideeks on kummutada vasektoomia protseduuriga seotud müüte. Üritust korraldati esimest korda möödunud aastal. Tänavu on sellega liitunud 250 arsti 30 riigis, kes plaanivad 24 tunni jooksul läbi viia nii palju vaksetoomia protseduure kui võimalik.

Enamasti lasub rasestumisvastase kaitse vastutus naistel, kuid meeste jaoks, kes on püsisuhtes, kus lapsi enam ei taheta, on vasektoomia tegelikult suurepärane lahendus. 

«Me algatasime maailma vasektoomia päeva, sest me usume, et mehed peaksid kandma suuremat vastutust pereplaneerimise eest, sest me tahame, et rohkem inimesi teaks, kui turvaline, lihtne ja efektiivne see protseduur on. Ning vasektoomia hoiab soovimatuid rasedusi ära palju efektiivsemalt kui mis tahes teine rasestumisvastane vahend,» ütles dr. Doug Stein, kes on läbi viinud enam kui 33 000 protseduuri. 

Mida siis kujutab endast vasektoomia? Meelespea.net kirjutab, et pärast munandikotile paikse tuimastuse tegemist teeb arst väikesed sisselõiked mõlemasse seemnejuhasse ja sulgeb otsad. Tavaliselt tehakse see väiksemahuline kirurgiline protseduur ambulatoorselt.

Vasektoomia väldib ainult seemnerakkude sattumist seemnevedelikku. See ei mõjuta sugutungi, erektsiooni ega ejakulatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles