Rasvaimu on USAs populaarsem kui rindade suurendamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA-s oli mullu rasvaimu populaarem kui rindade kirurgiline suurendamine.
USA-s oli mullu rasvaimu populaarem kui rindade kirurgiline suurendamine. Foto: SCANPIX

Esimest korda kümne aasta järel tehakse Ameerika Ühendriikides rasvaimu ehk liposuktsiooni protseduure rohkem kui rindade kirurgilist suurendamist, teatas uudistekanal CBS News.

Ameerika Ünedriikides tehakse maailmas kõige rohkem plastilise kirurgia operatsioone. Liposuktsiooni ehk rasvaimu protseduurid moodustasid mullu 18,8 kõikidest iluoperatsioonidest, rinnasuurenduslõikused 17 protsenti.

Kümme aastat järjest olid rindade ilulõikused olnud kõikide iluoperatsioonide seas esikohal. Kolmandal kohal olid silmalaugude kohenduslõikused 13,5 protsendiga. Uuringu korraldas ilukirurgide ühendus The International Society of Aesthetic Plastic Surgery.

Rasvaimu on operatsioon, mis võetakse ette nahaaluse rasvkoe kirurgiliseks eemaldamiseks kohtadest, mis tavalisele dieedile kergesti ei allu. Rasvarakkude arv inimese kehas on looduslikult konstantne ja seda muuta saab ainult kirurgilisel teel. Võrreldes sportimise ja dieedipidamisega on rasvaimu toime erinev.

Kui nende pingutuste tulemusena rasvarakud kõhnuvad, ent võivad hiljem taas paisuda, siis rasvaimu vähendab rasvarakkude arvu puhtfüüsiliselt. Väljaimetud rasvarakkude asemele uusi ei kasva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles