Sajad arstitudengid vaktsineerivad end gripi vastu

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Reuters / Scanpix

Sel nädalal vaktsineeritakse kokku 196 arstitudengit, et tõsta ühiskonna teadlikkust gripivaktsiinist.

Otsus korraldada suuremahuline vaktsineerimiskampaania sündis korraldajate kinnitusel soovist kaitsta patsiente ning tõsta vaktsiini nähtavust Eestis. «Nii nagu arstid, liiguvad ka arstitudengid palju haiglates ringi. Seega pole gripivastane vaktsineerimine oluline mitte ainult enda, vaid ka nende patsientide kaitseks, kellega kokku puutume,» selgitas ürituse korraldusmeeskonna liige Teesi Sepp.

Lisaks patsiendi kaitsele rõhutas ta ka soovi tõsta ühiskonna teadlikkust gripivaktsiinist ja selle olulisusest. «Eestis haigestub igal aastal kümneid tuhandeid inimesi grippi. Sellises olukorras valmistab muret, et meil on selle haiguse vastu vaktsineerimine üks Euroopa madalamaid. Soovime oma tegevusega näidata, et selline vaktsiin on olemas ning temast on tõepoolest kasu,» rääkis Sepp.

Ta lisas, et loodab kampaania järel näha tõusu gripivastases vaktsineerimises nii meditsiiniringkondades kui ka ülejäänud ühiskonnas.

Kampaania koostööpartneri Tartu Ülikooli Kliinikumi nakkushaiguste osakonna juhataja dr Matti Maimetsa sõnul on tulevaste arstide vaktsineerimine mõistlik. «Tark arst vaktsineerib ennast selleks, et mitte nakatada oma patsiente. Tudengitest saavad targad arstid,» kommenteeris ta ettevõtmist.

Tasuta vaktsineerimisvõimalusest teavitati tudengeid meilitsi, seejuures täitusid kõik väljareklaamitud kohad vähem kui 24 tunniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles