Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Kurb tõde šokohoolikutele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Triin Ärm
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa hinnangul tuleks süüa tumedat šokolaadi mõõdukult: üle 20 grammi päevas ei ole soovituslik. 

«Kuigi tume šokolaad on kasulik, ei tasu ühegi toiduaine tarbimisega äärmustesse laskuda. Tumedat šokolaadi tasub kombineerida teiste toiduainetega,» ütles Potisepp. Ta lisas, et soovituslik päevakogus on 2 kuni 4 grammi kakaopulbrit või 10 kuni 20 grammi šokolaadi.

Potisepa sõnul teadvustavad eestlased tumeda šokolaadi kasulikke omadusi ning seda osteti mullusest üheksa protsenti enam. Ostetud šokolaadimahust moodustab tume šokolaad umbes veerandi.  

Tartu ülikooli biokeemia professori ja meditsiinidoktori Mihkel Zilmeri sõnul leiduvad tumedas šokolaadis kakaoubade flavanoolid.

Tagasi üles