Suudlejad vahetavad kümneid miljoneid baktereid

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hollandi teadlaste värskest uurimistööst selgub, et kümne sekundi pikkuse suudluse ajal võib ühelt suudlejatelt teisele üle minna lausa 80 miljonit bakterit.

Selgus ka see, et kui partnerid teineteist vähemalt üheksa korda päevas suudlevad, siis saavad nende suubakterite kooslused teineteisega äravahetamiseni sarnaseks, kirjutab ERRi teadusportaal.

Madalmaade rakendusuuringute organisatsiooni TNO ja Amsterdamis tegutseva muuseumi Micropia teadlased eesotsas Remco Kortiga tegid suudlusuuringuid 21 elukaaslaste paariga. Katseisikutele anti juua probiootilist jooki, mis sisaldas laktobatsille, bifidobaktereid ja muid kasulikke pisielukaid. Selgus, et pärast kümnesekundilist suudlust oli partneril neid probiootilisi baktereid suus kolm korda rohkem kui enne, mis tähendabki siis umbes 80 miljoni bakteri juurdesaamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles