Apteekrid soovivad digiretsepti nelja muudatust (1)

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiretsept
Digiretsept Foto: Liis Treimann / Postimees

Apteekrid esitasid sotsiaalministeeriumile, haigekassale ja E-Tervise sihtasutusele neli ettepanekut digiretsepti täiustamiseks, mis aitaks tõhustada ravimiteabe edastamist patsientidele ning vähendada ravimite kasutamisega seotud probleeme.  

Eesti Apteekide Ühenduse, Eesti Apteekrite Liidu, Eesti Farmaatsia Seltsi ja Eesti Proviisorite Koja esitatud ettepanekud on järgmised, kirjutab meditsiiniuudiste portaal med24.ee:

1. haiguste diagnoosikoodi kuvamine digiretseptil, nagu see on praegu paberretseptil – see aitaks apteekril aru saada, miks on patsiendile üks või teine ravim välja kirjutatud, ning teda paremini nõustada;

2. vähemalt viimase aasta jooksul välja ostetud ravimite näitamine – sellest oleks abi kõrval- ja koostoimete vältimisel ning ravijärgimuse parandamisel;

3. võtta kasutusele patsiendi ravimileht retseptikeskuses, millel on alati kuvatud viimane seis patsiendi kasutatavatest ravimitest – seda toetab ka Eesti Perearstide Selts;

4. luua infokanal apteekri ja arsti vahelise suhtluse tõhustamiseks retseptikeskuses, et varakult tuvastada ja lahendada ravimite kasutamisega seotud probleemid.

EAÜ, EAL , EFS ja PK on seisukohal, et patsiendi ravimikasutuse tõhustamiseks on möödapääsmatu eelpool nimetatud muudatuste tegemine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles