Väljaandes American Journal of Clinical Nutrition avaldatud värske uuringu järgi võib regulaarne oliiviõli tarbimine paranda südame tervist rohkem kui teadlased seni arvasid.
Oliiviõli on kasulikum kui arvati
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glasgow, Lissaboni ja Saksamaal asuva Mosaiques Diagnosticsi teadlased uurisid fenoolide mõju inimese südamele. Fenoolid on looduslikud ühendid, mida oliivid sisaldavad, vahendab newsmaxhealth.com.
Uuring põhineb 69 tervel vabatahtlikul, kes jagati kahte gruppi. Ühel grupil paluti manustada suuremas koguses oliiviõli ja teisel grupil väiksemas koguses. Osalejad muidu regulaarselt oliiviõli ei tarbinud.
«Meie uuringust selgus, oliiviõlil oli südame tervisele positiivne mõju, vaatama selle fenoolide sisaldusele,» ütles teadlane Emilie Combet Glasgow ülikoolist. «Uuringus osalejate tervisele tuli kasuks nii madala kui ka kõrge fenoolisisaldusega oliivõli tarbimine,» rääkis ta. Neitsioliiviõlis leidub rohkem fenoole kui töödeldud oliiviõlis.