Karelli kiirabi paigutab püsiva brigaadi väikekohta

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karell kiirabi uued kiirabiautod.
Karell kiirabi uued kiirabiautod. Foto: Tarmo Keskküla

Kolmapäeval arutab Iisaku vallavolikogu mitteeluruumide üürileandmist ASile Karell Kiirabi, kuna nii kiirabi kui vallajuhid soovivad, et Iisakus paikneks püsivalt üks kiirabibrigaad.

«Kunagi on kiirabibrigaad Iisakus ka varem püsivalt kohapeal olnud, hiljem oli see siin ainult suveperioodil ja viimastel aastatel vist ainult jaanipäeva paiku,» rääkis Iisaku vallavanem Raivo Raap ajalehele Põhjarannik.

Ida-Virumaal kiirabiteenuse osutaja leidmiseks korraldatud riigihankes oli ühe baasina kirjas ka Iisaku. Mingil hetkel aga filiaalidest rääkides enam Iisakust juttu ei tehtud, mistap vallavanem võttis terviseametiga ühendust ja Karell Kiirabiga sõlmitud lepingus on Iisaku taas olemas.

Raap ütles, et kiirabibrigaadi püsiv kohalolek on iseäranis oluline suvisel ajal. «Praegu kulub kiirabil väljakutse peale Iisakusse jõudmiseks nelikümmend viis minutit kuni tund - seda on ikka liiga palju.»

Karell Kiirabi juht Ave Põlluaas ütles, et neil on suur soov Iisakusse püsivalt päris oma kiirabibrigaad paigutada, ent kuni kolmepoolsed läbirääkimised pole lõppenud, ei saa midagi konkreetset öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles