Seewaldi kliinik kolitakse Hiiule

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühhiaatrikliinik.
Psühhiaatrikliinik. Foto: Priit Simson / Postimees

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) on otsustanud kolida Tallinnas hipodroomi kõrval asuva psühhiaatriakliiniku mitte enda peamaja juurde Eesti Majandusjuhtide Instituuti (EMI), vaid Hiiule onkoloogiahaigla endistesse ruumidesse.

Hiiu ruumid loodetakse psühhiaatriakliiniku vajadustele vastavaks ümber ehitada aastaks 2020, kirjutab Meditsiiniuudised.

PERHi juhatuse liige Sven Kruup selgitas, et endiste onkoloogiahaigla ruumide rekonstrueerimine psühhiaatriakliiniku vajaduste jaoks on tehniliselt lihtsam ning majanduslikult otstarbekam kui 2007. aastal ühe versioonina kaalutud EMI hoone ümberehitus.

«Onkoloogiahaigla hoone on rajatud 1970ndatel. Praegu töötab nendes ruumides haigla järelravi kliinik. Psühhiaatria­kliiniku vajadustest lähtuvalt on kavas kogu hoone täielikult rekonstrueerida,» rääkis ta, lisades, et projekti täpne maksumus selgub riigihanke käigus ning 50 protsendi ulatuses on kavas taotleda kaasfinantseerimist ELi struktuurifondidest.

Hiiu 44 hoone rekonstrueerimine psühhiaatriakliiniku vajadustele vastavaks on kavandatud perioodi 2015–2020.

Psühhiaatriakliiniku vanad hooned ja kinnistu on Kruubi sõnul kavas kliiniku kolimise järel võõrandada.  PERHi psühhiaatriakliinik tegutseb 1903. aastast ajaloolise Seewaldi suvemõisa maadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles