Taimetoitlaste luud on ohtlikus seisus

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli mikrobioloogiainstituudi teadur Ülle Parm on avanud arvutiekraanil pildid DXA-uuringu tulemustest – ekraani vasakus servas on näha info reieluu kaela luutiheduse kohta ja värvikirev figuur paremal annab ülevaate keha koostisest.
Tartu Ülikooli mikrobioloogiainstituudi teadur Ülle Parm on avanud arvutiekraanil pildid DXA-uuringu tulemustest – ekraani vasakus servas on näha info reieluu kaela luutiheduse kohta ja värvikirev figuur paremal annab ülevaate keha koostisest. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sageli vanemate naiste probleemiks peetud luuhõrenemisega seisavad silmitsi ka noored, eelkõige taimetoitlased, näitas Tartu tervishoiu kõrgkooli uuring.

Tartu tervishoiu kõrgkooli rakendusuuringust selgus, et taimetoitlaste luud olid tunduvalt hõredamad kui segatoidulistel inimestel. Samuti pani uurijaid imestama, et taimetoitlased ei viljelenud segatoidulistest tervislikumaid eluviise ega valinud ainult taimsete saaduste söömist eelkõige tervise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles