Viirustest tingitud nn külmetushaigused kimbutavad talveperioodil enamikku meist, ent nakatumise tõenäosust aitavad vähendada ja haiguse kulgu leevendada järgmised toitained.
Organismi vajaliku rauasisalduse säilitamine on ülioluline tagamaks vitaalsust ja hoida immuunüsteemi töökorras. Päevaseks soovitatavaks koguseks meestel ning postmenopausiga naistel on 8,7 mg ning noorematel naistel 14,7 mg. Vähene rauasisaldus võib esile kutsuda väsimust ja kurnatust. Mineraalainet rauda sisaldab näiteks liha, maks, oad, maasikad. Kindlustamaks, et raua tase organismis ei langeks, tuleks tarvitada lisaks rauda sisaldavaid toidulisandeid.
Tsink on immuunsüsteemi jaoks tähtis mineraalaine, mis aitab ennetada külmetushaiguse tekkimist, soodustab kudede paranemist ja aitab kaasa haiguse kestuse lühenemisele. Head tsingi allikad on näiteks mereannid, liha, täisteratooted, munad, kaunviljad, maks, seemned ja pähklid. Saadaval on ka tsingitabletid. Päevaseks soovitatavaks tsingi annuseks on 15 mg, mida tuleks tarvitada 1-2 tundi pärast sööki.
Suvel saame me oma D-vitamiini kätte päikese käes viibides. Uuringud näitavad, et pimedatel talvekuudel kannatab enamik põhjamaade inimesi D-vitamiini vaeguse käes. D-vitamiini puudus aga soodustab hingamisteede haiguste teket, samuti immuunsüsteemi funktsionaalsuse langust. Seetõttu tuleks süüa rohkem kala või võtta igapäevaselt D-vitamiini sisaldavaid preparaate. Üsna tihti esineva defitsiidi korrigeerimiseks soovitan valida suurema toimeaine sisaldusega preparaadi (näiteks 1000 toimeühikut ehk 25 mikrogrammi).
Kaua on peetud külmetushaiguste ennetamisel oluliseks C-vitamiini rolli, kuid on uuringud, mis näitavad, et see arusaam ei pruugi alati paika pidada. Küll aga aitab C-vitamiin lühendada haiguse kestust ning leevendada haiguse sümptomeid. Kuna C-vitamiinil on ka muid olulisi ülesandeid meie organismi ainevahetuses, siis tuleks seda vitamiini regulaarselt tarbida.