Hullumeelne Coca-Cola eksperiment rikkus mehe tervise

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu aega järjest 3,5 liitrit Coca-Colat päevas joonud võttis kaalu juurde 12,7 kilo.
Kuu aega järjest 3,5 liitrit Coca-Colat päevas joonud võttis kaalu juurde 12,7 kilo. Foto: telegraph.co.uk

50-aastane George Prior Los Angelesest jõi kuu aega järjest kümme purki ehk umbes 3,5 liitrit Coca-Colat päevas, et näha, mida rohke suhkrutarbimine tema tervisega teeb.

Enne eksperimenti igati vormis olnud Prior võttis kuu ajaga juurde 12,7 kilogrammi, vahendab Telegraph. Lisaks oli tal liiga kõrge vererõhk (145/96). Prioril tekkisid ka suured isud suhkrurikaste toitude ja jookide järele, ehkki ta tarbis ainuüksi Coca-Cola joomisega koguni 350 grammi suhkrut päevas.

Prior selgitas, et eksperimendiga soovis ta inimesi panna mõtlema ja rääkima sellest, kui palju suhkrut nad päevas tegelikult sisse söövad ja kui ebatervislik see on. Mehe hinnangul peaks igaüks olema teadlik suhkru kahjulikust mõjust tervisele. «Ma eelistaksin sellist eksperimenti enam mitte teha,» lisas ta.

Värskest Suurbritannia uuringust selgus, et paljud lastele mõeldud puuviljamahlad ja smuutid sisaldavad isegi rohkem suhkrut kui Coca-Cola.

Hiljuti proovis Austraalia näitleja ja filmitegija Damon Gameau 60-päevast suhkrurikast dieeti, mille tulemused olid arvatust šokeerivamad. Pärast eksperimenti selgus, et tal oli tekkinud maksa rasvumine ning tema vaimne tervis kuulutati «ebastabiilseks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles