Kui talv läheb külmaks ja tubasele õdususele annab viimase lihvi soe jook, siis võib selleski valdkonnas pisut eksperimenteerida ning uusi maitseid proovida.
Kuumad joogid, millega külm talv üle elada
The Daily Meal toob välja kaks mõnusat (ja magusat) jooki, mida on küllaltki lihtne valmistada ning mis pakuvad vaheldust kakaole või mõnele taimeteele, mida me kõik praegusel aastaajal usinalt joome.
California magusa kartuli latte
- 1 tassitäis piima
- 3 supilusikatäit küpsetatud magusat kartulit
- 2 supilusikatäit suhkrut
- 2 tilka puhast vanilliekstrakti
Kuumuta koostisosad potis keskmise kuumuse juures või tassiga mikrolaineahjus. Kui mass on läbikuumutatud, vala see blenderisse ja vahusta kuni saavutad vahulise tulemuse. Vala tassi ja serveeri.
Klassikaline kuum šokolaad
- 6-8 supilusikat riivitus šokolaadi
- ¾ kuni tassitäis keemiseni viidud vahustatud piima
- kaneeli
Vahusta kuum piim ja vala see riivitud šokolaadi peale oma lemmiktassi. Kui tahad joogist mocha-kohvi saada, vala omakorda tassi kuum espresso või eelnevalt tõmmanud kohv. Kui jook jääb vaid kuumaks šokolaadiks, raputa kõige peale võimalusel värskelt jahvatatud kaneeli.