Riigiportaalist näeb detailset infot ravimiretseptide kohta

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti.ee uuenenud retseptivaate teenuse kaudu näeb nüüd ka arsti põhjendust, miks vastav ravim on välja kirjutatud.

Riigiportaalis saab retseptiravimite vaatamise e-teenust kasutades inimene ülevaate talle välja kirjutatud ravimitest alates aastast 2010 ja retseptide detailinfost. Portaalist saab infot selle kohta, millal ja millistele ravimitele on arst retsepti väljastanud, kas ja kui kaua retsept kehtib ning milliseid ravimeid on varem ostetud.

Seoses uuendustega on võimalik saada retseptist detailsem ülevaade – kas arst on retsepti koostanud toimeainepõhiselt või on retsept väljastatud kindla kaubamärgiga ravimile. Juhul, kui arst väljastab retsepti kindlale ravimile, näeb selles vaates ka arsti lisatud põhjendust, miks retsepti ei kirjutatud välja toimeainepõhiselt. 

Toimeainepõhise retsepti puhul on apteekritel kohustus pakkuda patsiendile esmalt soodsamasse hinnaklassi kuuluv ent sama toimeainega ravim. Juhul, kui patsient on valinud kallima ravimi, näeb portaalist ka apteekri märget selle kohta, mis põhjusel kallim ravim on ostetud.

Teise muudatusena on nüüdsest välja ostetud retseptiravimite vaates võimalik näha, kas ja kui palju ületas ostetud ravimi hind kehtestatud piirhinda ning kui palju oleks patsient saanud säästa valides apteegis soodsama hinnaklassiga ent sama toimeainega ravimi. Haigekassa hüvitab ravimite maksumuse kuni piirhinnani ning valides apteegis piirhinnast kallima ravimi, maksab ülejäänud osa patsient.

Lisaks retseptivaate teenust puudutavale infole saab veebikeskkonnas näiteks tellida Euroopa ravikindlustuskaarti, kontrollida oma ravikindlustuse kehtivust, vaadata oma perearsti andmeid ja jälgida oma ajutise töövõimetuslehe seisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles