/nginx/o/2014/12/17/3615177t1hc8f8.jpg)
Tartu Ülikooli proviisoriõppe tudeng analüüsis vitamiinipreparaate, et selgitada nende täpne vitamiinisisaldus.
Proviisoriõppe tudeng Maarja Vokk selgitas oma uurimusega, et enamasti on vitamiinide kontsentratsioon toidulisandites kõrgem kui pakendil märgitud oli, kirjutab ERRi teadusportaal.
Lisaks uuris Vokk, kuidas erinevad säilitamistingimused mõjutavad vitamiinide säilimist preparaatides, millest selgus, et vitamiinid säilisid nii avatult külmkapis kui ka varem avamata toatemperatuuril säilitades 10 kuu jooksul üsna hästi.
Tegu oli mitmes mõttes innovaatilise uurimistööga, sest kuna instituudis ei ole selle teemaga varem tegeletud, tuli ka metoodika selleks välja töötada, selgitas Vokk.
Metoodika väljatöötamine oli töö peamine eesmärk.
Vokk pälvis innovaatilise töö eest ka 1000-eurose stipendiumi.