Ämmaemandad ei ole veel kodusünnituslube taotlenud

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeeriumi teatel ei ole hoolimata augustis tekkinud võimalusest osutada ametlikku sünnitusabi kodustes tingimustes ükski ämmaemand vastavat tegevusluba seni soovinud.

Vastavalt terviseameti tegevuslubade registrile ambulatoorse ämmaemandusabiteenuse osutamiseks on tegevusluba väljastatud neljale teenuse otsustajale, kuid kodusünnitusabiteenuse osutamiseks pole tegevuslubasid veel väljastatud, kirjutab Meditsiiniuudised.

Praegune õigusruum määratleb iseseisvalt osutada lubatud ämmaemandusabiteenusteks ambulatoorse ämmaemandusabi ja kodusünnitusabi, mõlema teenuse osutamiseks on vaja taotleda tegevusluba.

Kodusünnitusabiteenuse reguleerimise eesmärgiks oli esiteks tagada konkreetsele sihtrühmale, kes kõrgendatud riskidest hoolimata eelistab sünnitada kodus, seaduslik professionaalne abi raseduse ajal, sünnituse käigus ja pärast sünnitust, et vähendada riske. Teisalt anda ämmaemandatele õiguslik alus pakkuda oma kodusünnituse teenust ning kehtestada reeglid teenuse osutajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles