Silmaarstile pääsemise lootus on nullilähedane

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmaarstidele on pikad järjekorrad.
Silmaarstidele on pikad järjekorrad. Foto: Toomas Huik/Postimees

Eelmisel aastal perekondlikel põhjustel Tallinnasse tööle naasnud silmaarst Anne Roost vähendas möödunud aastal seoses Saaremaalt lahkumisega oma töökoormust, mistõttu ootab arsti vastuvõtule pääsemist endiselt veel mitusada saarlast.

Koormuse vähenemisest tingituna võtab Roost saare patsiente vastu vaid kuuel päeval kuus, kirjutab Meie Maa. Täiskoormusega töötava silmaarsti leidmine Kuressaarde tundub haigla juhtkonnale jätkuvalt aga lahendamatu ülesandena.

Nimelt on polikliiniku registratuuri andmetel silmaarsti vastuvõtu ootejärjekorras tänase seisuga sadu murelikke patsiente, kelle lootus arstile saada on aga nullilähedane. Samuti ei ole teada, kui kaua on dr Anne Roost suuteline oma põhitöö kõrvalt pealinnas ka siinseid haigeid vastu võtma.

«Kuna arste on Eestis vähe ja maakonnahaiglas töötamise huvi noortel üldjuhul puudub, on meil silmaarsti leidmine väga keeruline,» tõdes SA Kuressaare Haigla juhatuse liige ja ravijuht Marje Nelis.

Pikkade järjekordade tõttu palub haigla juhtkond inimestel nägemise kontrolliks ja prillide saamiseks pöörduda optometristi vastuvõtule prillipoodides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles