Pea kümnendik apteekidest ei anna vajalikku ravimialast nõu

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Möödunud aastal kontrollis ravimiamet ravimialast nõustamist 88s apteegis ning leidis, et neist kaheksas ei olnud nõustamine vajalikul tasemel.

Võrdluseks kontrolliti 2013. aastal nõustamist 164s apteegis ja neist tervelt 30s (18,3 protsenti) esines nõustamisel puudusi.

Peamiselt ei pööratud nõustamisel tähelepanu samaaegselt ostetud ravimite – enamasti retseptiravimi ja käsimüügiravimi võimalikule koostoimele, mõnel juhul soovitas apteeker ise retseptiravimiga sobimatut käsimüügiravimit. Esines juhtumeid, kus apteeker ei pakkunud toimeainepõhise retsepti korral odavamat ravimit. Mõnel juhul tegi apteeker ise valiku väljastatava ravimi osas ilma erinevaid valikuid pakkumata.

Ravimite sihipärase ja ratsionaalse tarbimise tagamiseks on apteekril ravimit väljastades kohustus kasutajat nõustada. Apteekide inspektsioonidel on selle kohustuse täitmist kontrollitud järjest enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles