Enam kui pooltes apteekides ei pruugi odavamat ravimit müügil olla

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AGE/Scanpix

Möödunud aastal kontrollis ravimiamet 148 apteegis odavamate ravimite ehk hinnakokkulepperavimitte kättesaadavust ning selgus, et neist 77s ei olnud müügil ühte või mitut hinnakokkuleperavimit.

Hinnakokkulepperavimid on ravimid, millele on kehtestatud piirhind ja sõlmitud hinnakokkulepe.

Keskmiselt kontrolliti igas apteegis umbes 24 eri toimeainega ravimeid. Ühe või kahe toimeaine osas puudus hinnakokkulepperavim 33-s apteegis, üle kümne toimeaine osas viies apteegis ning ülejäänud kontrollitud apteekides kolme kuni üheksa toimeaine osas.

Ravimiamet märkis järelevalve tulemusena, et odavamate ravimite kättesaadavus on varasemate aastatega võrreldes jäänud enam-vähem samale tasemele. Puuduolevate ravimite arv on mõnevõrra tõusnud, mis võib olla tingitud kontrollitavate toimeainete arvu suurenemisest. Enamikus apteekides on praeguseks juurutatud süsteem, et tagada hinnakokkuleppehinnaga kaetud ravimite müügilolek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles