Kas õunasiidriäädikas aitab kaalust alla võtta?

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunasiidriäädikas
Õunasiidriäädikas Foto: SCANPIX

Õunasiidriäädikas tundub olevat kuulsuste seas tõeliselt kuum sõna. Miranda Kerr lisab seda väidetavalt oma salatitesse, et püsida saledana, Megan Fox segab seda aga veega, et oma organismi puhastada. Ent kas tegelikult aitab õunasiidriäädikas kaalust alla võtta?

Prevention.com vastab sellele küsimusele: lühidalt öeldes – ei. New Yorgi Mount Sinai haigla vanemdietoloogi Jaclyn Londoni sõnul ei tuleks õunasiidriäädikat pidada kaalulangetusabinõuks.

Selle kohta siiani läbi viidud uuringud on tema sõnul olnud üsna väikesed. Ühe idee kohaselt aitab õunasiidriäädikas pikemalt hoida täiskõhutunnet, mis omakorda aitab vähem süüa ja seega ka kaalust alla võtta. Ent piisavalt kaalukaid teaduslikke tõendeid selle kohta Londoni sõnul pole.  

Ent juhul, kui õunasiidriäädika lisamine motiveerib sind sööma rohkem värskeid salateid, siis tee seda. Õunasiidriäädikas annab salatile väga hea maitse ja seejuures ei saa sa neid liigseid kaloreid, mida annaksid teised salatikastmed.

See ei tähenda siiski, et õunasiidriäädikas ise poleks kasulik. Ta sisaldab ohtralt antioksüdante, mis kaitsevad rakke kahjustuste eest ning soodustavad rakkude uuenemist. Just see võib olla põhjus, miks seda äädikat kasutavad kuulsused räägivad selle kasulikust toimest oma välimusele.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles