Ministeerium: me ei eelista tervisekeskuste toetuste taotlemisel kedagi

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeerium ei nõustu perearstide väitega, et esmatasandi tervisekeskuste toetuste puhul eelistatakse haiglavõrgu arengukava haiglaid teisele taotlejatele.

Eesti Perearstide Seltsi juhatuse esinaine Diana Ingerainen saatis mullu detsembris sotsiaalministeeriumile pöördumise seoses esmatasandi tervisekeksuste projektiga, leides, et ministeerium eelistab taotlemisel haiglavõrgu arengukava haiglaid, kirjutab meditsiiniuudiste portaal med24.ee.

Sotsiaalministeerium kinnitas oma äsja saadetud vastuses, et ei eelista ühte taotlejat teisele. Dokumendile alla kirjutanud terviseala asekantsler Ivi Normet märkis, et meetme ettevalmistamine on toimunud pikaajalises tihedas koostöös asjakohaste institutsioonidega. Ta tõi välja, et ministeeriumi esindajad on osalenud alates 2013. aastast kohtumistel, kus on osalenud maavalitsuste, kohalike omavalitsuste, perearstide ja teiste huvigruppide ja partnerite esindajad.

Alates 2013. aastast on toimunud esmatasandi tervisekeskuste meetme tegevuse tutvustamiseks ja aruteluks üle 40 suure kohtumise, kuhu on olnud kutsutud ka piirkonna perearstid. Vähemalt sama palju on toimunud ka omavalitsuste või asutuste korraldatud väiksemaid kohtumisi.

«Võime kinnitada, et oleme alati võtnud vastu kutse aruteluks ning külaskäiguks ükskõik kui väikese huvigrupi poolt ning oleme selleks jätkuvalt valmis,» märkis Normet. «Sotsiaalministeerium ei ole kunagi pannud kahtluse alla perearste kui võtmetähtsusega koostööpartnereid esmatasandi tervishoiuteenuse osutamisel ja selle tarbeks tervisekeskuste loomisel, perearste kaasamata ei ole kavandatava meetme tegevus võimalik. Seetõttu kinnitame veelkord, et kohtleme kõiki meetme tegevuse 2.4.2. potentsiaalseid taotlejaid võrdselt, ühtsetel alustel ning kõigile on tagatud võrdne juurdepääs taotlemisele ja taotlemist puudutavale infole.»

Esmatasandi tervisekeskuse määruse eelnõude tööversioonide tutvustamine ja arutelu toimub 22. jaanuaril. Ministeerium kinnitab, et tutvustamise järel on perearstide seltsil võimalus esitada enda muudatus- ja parandusettepanekud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles