Kool paneb enneaegsena sündinud lapsed proovile

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meditsiini hüppelise arengu tõttu viimastel aastakümnetel suudetakse päästa aina rohkem enneaegsetena sündivaid lapsi, ent mida enneaegsem laps, seda rohkem esineb organismi ebaküpsusega seotud haigusi, tüsistusi ja vajalik on pikem haiglaravi.

Ettevõtlikud lapsevanemad on Eestis taaselustanud MTÜ Enneaegsed Lapsed, sest tugi ja nõustamine liiga vara sündinud lapse vanemale on äärmiselt vajalik, kirjutab ERRi teadusportaal.

«Üheks suurimaks proovikiviks olevat enneaegsetel lastel kooliminek – koormus ja õppetöö nõuete täitmine ning kollektiivne tegevus ei sobi kõigile,» märkis SA TÜK lastekliiniku vastsündinute osakonna vanemarst-õppejõu Heili Varendi.

«On tehtud uurimusi, mis näitavad, et lisaks terviseriskidele hilisemas elus, võib neil lastel esineda sagedamini ka sotsiaalseid probleeme, sealhulgas sõprade vähesust ja koolikiusamist. Selle põhjuseks võivad olla vanemate liigne hoolitsus või lapse käitumise iseärasused, ka nõrgem närvisüsteem, eriti poisslastel,» selgitas arst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles