Neli toiduvalmistamise viga, mille tõttu võtad kaalus juurde

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söögitegemine võtab aega.
Söögitegemine võtab aega. Foto: Panther Media

Health.com tõi välja neli põhjust, mille tõttu võid võtta kaalus juurde ka siis, kui tarbid vähe valmistoitu ja valmistad enamiku söögist ise.

Toidu maitsmine selle valmistamise ajal

Paljud ei pane isegi tähele, kui palju nad toidu valmistamise ajal söövad. Nii võib märkamatult süüa 300 kuni 400 kalorit rohkem, kui valmistatav söök sisaldab. Kui aga kõht on toiduvalmistamise ajal nii tühi, et ei jõua söögi valmimist ära oodata, tasub süüa juur- ja köögivilju, näiteks porgandit või kurki, sest need annavad üsna vähe kaloreid.

Palju süsivesikuid

Isegi kui oled loobunud saiast ja makaronidest, tasub jälgida ka tervislike süsivesikute koguseid, eriti kui oled lühemat kasvu, vanemas eas ning liigutad end vähe. Kui plaanid õhtul pikemalt istuda, ei tasu süüa väga palju süsivesikurikast toitu, pigem söö rohkem juurvilju.

Liiga palju juustu

Inimesed lisavad sageli toidule juustu, mõtlemata kui palju kaloreid juust sisaldab. Kuigi selles leidub valku, saab inimene juustust ka üsna palju rasva. Seega tasuks mõelda, kas toit ikka vajab juustu või lisatakse seda pigem harjumusest.

Magustoidu söömine

Mõned inimesed on harjunud pärast soolase toidu tarbimist alati sööma ka magustoitu. Sageli tundub, nagu keha lausa vajaks seda. Siin on aga oht libastuda, sest ühe küpsise söömine võib viia peaaegu märkamatult terve pakitäie hävitamiseni. Seega tasub magustoidu söömisel piiri pidada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles