Vähihaigele tütrele kanepiõli andnud austraallast ähvardab vangla

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaim.
Kanepitaim. Foto: SCANPIX

Austraalia mees Adam Koessler seisab silmitsi kriminaalsüüdistusega, kuna kasutas oma kaheaastase vähki põdeva tütre raviks kanepiõli.

Koessleri tütrel Rumer Rose’il on neuroblastoomi neljas staadium, mis mõjutab tema närvisüsteemi, vahendab BBC. Neuroblastoom on alla viie aasta vanustel lastel, sh imikutel ühe sagedamini esinev kasvaja.

Tüdrukule määrati keemiaravi, kuid arstid hindasid tema ellujäämise tõenäosuseks 50 protsenti. Koessler püüdis leida meetodeid, kuidas oma tütre valu leevendada. Ta uuris meditsiinilise kanepi kohta ning otsustas tütrele anda kanepiõli. Mehe sõnul oli pärast näha suuri muutusi ning tema pisitütar tundis palju vähem valu.

Ta ütles Austraalia väljaandele Newcastle Herald Newspaper, et sellel õlil on «imeline» efekt tema tütre puhul.

Jaanuaris vahistati Koessler kahtlustatuna alla 16-aastasele narkootikumide pakkumise eest ja on nüüd kautsjoni vastu vabaduses.

Üle 100 000 inimese on alla kirjutanud petitsioonile, et süüdistusest Adam Koessleri vastu loobutaks. «Meditsiiniline kanep on legaliseeritud paljudes riikides,» seisab petitsioonis. Samuti viidatakse sellele, et on piisavalt tõendeid meditsiinilise kanepi kasulike mõjude kohta vähipatsientide puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles