Eesti silmapaistvaim pärslanna

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemuse kiitus: professor Andres Metspalu ütleb Eesti Geenivaramu vanemteaduri Lili Milani (pildil) kohta: «Paljud naised, kes alustavad doktoriõpinguid, kaotavad pärast abiellumist ja laste saamist motivatsiooni ja mõnikord ka usu endasse ning loobuvad teadlaseks pürgimast. Dr Lili Milani näide võiks motiveerida paljusid neist ja ehk tuleb neil mõte, et kui Lili suudab, suudan ka mina!»
Ülemuse kiitus: professor Andres Metspalu ütleb Eesti Geenivaramu vanemteaduri Lili Milani (pildil) kohta: «Paljud naised, kes alustavad doktoriõpinguid, kaotavad pärast abiellumist ja laste saamist motivatsiooni ja mõnikord ka usu endasse ning loobuvad teadlaseks pürgimast. Dr Lili Milani näide võiks motiveerida paljusid neist ja ehk tuleb neil mõte, et kui Lili suudab, suudan ka mina!» Foto: Toomas Tatar

«Eestlane olen ja eestlaseks jään, kuigi mind eestlaseks ei loodud,» kuulutab vastne noore teadlase preemia laureaat Lili Milani, kelle vanemad on pärit Iraanist ja kes ise sündinud Rootsis.

Olete märganud, et ostate apteegist karbi ravimeid, neelate neid täpselt nii, nagu arst on ette kirjutanud, kuid tulemust, vähemalt paremuse poole, ei mingisugust? Aga uskuge, et veel vähem tahate te kogemust, et võtate küll rohtu, nagu ette nähtud, ent ühtäkki hakkab sedavõrd halb, et satute koguni haiglasse.

Viga, muide, ei pruugi sugugi peituda ravimis kui sellises. Olematu või ohtliku tulemuse põhjust tasub otsida pigem teie geenidest – ja just seda Tartu Ülikooli Eesti geenivaramu vanemteadur Lili Milani, geneetiliselt läbi ja lõhki pärslanna, kolleegidega teebki. Oma töö eesmärgi sõnastab ta nii – sulaselges, aktsenditus, grammatiliselt ülikorrektses eesti keeles – : «Miks on inimestele vajalik ja talutav doos ravimite puhul niivõrd erinev?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles