Veel sündimata lastega maailma vallutama

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja 3D ultrahelipildi põhjal tehtud lootekuju.
Selline näeb välja 3D ultrahelipildi põhjal tehtud lootekuju. Foto: Erik Prozes / Postimees

«Tahtsime teha midagi, mis ei oleks ainult inseneridele ja arhitektidele, vaid oleks mõeldud tavalisele inimesele,» rääkis Wolfprint 3D rajaja Timmu Tõke (21). Nii sündis idee pakkuda inimestele võimalust lasta printida endast kolmemõõtmeline kuju. Just sellised kujukesed ärgitasidki nende poole pöörduma Loote Ultraheliskriiningu juhti doktor Marek Šoisi, kes otsis Eestis firmat, kes oleks valmis tegema loote ultrahelipiltide põhjal 3D-kuju veel sündimata lapsest.

«See on vastuoluline asi, osa arvates on see lahe võimalus, teised ütlevad, et see on pigem imelik ja jube, mõni peab seda ebaeetiliseks,» rääkis Wolfprint 3D juht Timmu Tõke. Noormehe sõnul on nemad teinud tehnilise lahenduse ja pakuvad inimestele lihtsalt võimalust näha oma veel sündimata last. «Ma ise tahaksin küll näha, kuidas ma olin emaüsas. See oleks mälestus tehnoloogiast sellel hetkel, kui ma sündisin,» sõnas Tõke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles