Kõvemad juustusordid ja oad kasvatavad tütre saamise võimalust?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõvemad juustusordid ja oad kasvatavad tütre saamise võimalust?
Kõvemad juustusordid ja oad kasvatavad tütre saamise võimalust? Foto: SCANPIX

Hollandi Maastrichti ülikooli toitumis- ja viljakusteadlaste sõnul kasvatab tütre saamise võimalust see, kui naine vähendab oma menüüs soola ning sööb rohkem näiteks ube ja kõvemaid juuste.

Teadlaste kinnitusel mängivad lapse soo määramisel ühevõrra tähtsat rolli nii õigeaegne seks kui ka toitumine, kirjutab Mail on Sunday.

Naised peaksid oma menüüst välja jätma palju soola ja tärklist sisaldavad toiduained nagu oliivid, peekoni, salaami, suitsutatud lõhe, kartuli, sinihallitusjuustu, punase liha, leiva ja soolased küpsetised.

Selle asemel soovitatakse süüa kaltsiumit sisaldavaid toiduaineid nagu jogurtit, kõvemaid juuste, rabarberit, spinatit, tofut, mandleid, brokolit ja apelsine.

Ka soovitatakse magneesiumirikkaid pähkleid, täisteratooteid, viigimarju ja ube.

Ka kasvatavat tütre saamise võimalust see kui paar seksib regulaarselt, kuid mitte paar päeva enne või pärast naise ovulatsiooni.

Hollandi teadlased uurisid viis aastat 172 naist vanuses 23 – 24 eluaastat, kes olid varem sünnitanud poegi, kuid tahtsid tütart saada.

Toitumisteadlased koostasid tütart soovinud naistele menüüd, milles oli soola osa märgatavalt vähendatud ning piimatoodete osa suurendatud.

80 protsenti seda menüüd järginud naistest said tütred.

«Uuring näitas, et seksi õige ajastus ning menüü mängivad tütre saamisel võrdselt võtmerolli,» laususid teadlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles